Er du en av de nye vinnerne?

Jeg ønsker med bloggen å minne deg om at god hverdagshelse ligger i de små valgene man tar. Parallelt ser jeg på hvilke retning samfunnet rundt meg tar. I dette innlegget blir det noen ord om hvilke mennesketyper som kanskje klarer seg best fremover, og litt om lavendel.

Trenden er  at flere lever med stress. Mulighetene vi har er så uendelige. Alle kan vi leve drømmen, liksom. Det er så mye vi kan, og så mye vi vil, som ikke samsvarer med hva vi får til.  Slik er det  for meg, både privat og i arbeidslivet. Nettopp fordi mulighetene er så uendelig mange – blir jeg fylt at forvirring og frustrasjon. Kjenner du deg igjen?

dieter-de-vroomen-412776

Hvis du ikke kjenner deg igjen er du kanskje en av de motstandsdyktige og robuste, de som blir de nye vinnerne i arbeidslivet. Ikke nødvendigvis de med de beste eksamensresultatene, men de som håndterer stress og vanskelige dager, og ikke minst forandringer.

 De motstandsdyktige og robuste er de nye vinnerne.

Men godt er det.  At hvis du ønsker, så er det muligheter til å trene deg opp.  Du kan bli en av dem. Hvis du vil. La oss komme tilbake til disse øvelsene i et senere blogginnlegg.

La oss heller lese litt om lavendeloljen og dens effekt. Kanskje den kan hjelpe deg med følelsen av stress som  overmanner deg allerede i morgen, noe som skulle vært ferdig klokka tre?

Visste du at jeg er utdannet helse og hudterapeut? Vel, det er mange år siden, men noe av kunnskapen sitter fremdeles. Noe av det som falt mest naturlig for meg under utdannelsen og i året som fulgte ute i jobb,  var blant annet aromaterapi. Dette bestod i massasje med utvalgte oljer. Like viktig som selve massasjen var det å sette seg inn i oljenes egenskaper og finne rett olje til rett person og behov. Vi lærte  å blande oljer slik at oljens egenskaper utfylte hverandre,  for å hjelpe akkurat deg.  Denne interessen for oljer har  kommet tilbake de senere årene. Jeg bruker oljer i rommene i huset, men også blander jeg mine egne vaskemidler hvor jeg bruker oljer, – og så i  badevannet selvfølgelig. Det er terapi det!

Men nå altså, hvis du er av dem som av og til kjenner på stresset, gå til innkjøp av en liten flaske med eterisk lavendel olje. Den har en rekke egenskaper som at den er  smertelindrende ved revmatiske lidelser og regulerer fordøyelsessystemet, men først av alt så  balanserer  den nervesystemet og virker derfor beroligende og avslappende.

Drypp noen dråper på et stykke tøy, ta en dråpe på håndleddet eller bak øret (evt. bland dette ut med annen ren olje), bland med vann og ha i en spruteflaske på kontoret.

Pust inn, pust ut. Senk skuldrene. Jeg ønsker deg en god helg.

Kilder : American Psychlogical Association, media.dotera.com. Foto: Unsplash
 

Publisert av Litteratur for alle

Vi holder leselederkurs etter metoden Shared Reading og kurs i kreativ- og helsefremmende skriving. Foredragsholder; om forfattere, bøker og litteraturens nytteverdi.

2 kommentarer om “Er du en av de nye vinnerne?

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: