Facebook forstår meg bedre enn mannen min

Velkommen 2018! Dette er året jeg virkelig vil omfavne teknologien.

Teknologien er min venn. Den handler tross alt om meg, om kroppen min.

Hvor godt kjenner dataen oss egentlig?  De store selskapene leser deg, så leverer de tjenestene du trenger. Dette, alt dette,  får Facebook. Jeg håper det er en myte at Facebook kjenner meg bedre enn mannen min, men jeg er ikke sikker.

photo-1460176449511-ff5fc8e64c35

Jeg fikk ny klokke til jul.  Enda bedre enn den jeg fikk året før. Ny morsom teknologi,  –  tett på kroppen sitter den.  Klokken kjenner blodet i årene mine. Den kjenner pulsen min. Veileder meg.  «På tide å belaste litt nå» spør han? Klokken sier til og med fra når det er på tide å kjøpe nye sko, altså, klokken er ikke bare tett opptil fastlegen min, men også en omsorgsfull venn. Har jeg mye å tenke på, minner han meg på yogatimen min.

Vil jeg, og det vil jeg ofte,  kan jeg dele videre  på sosiale medier. Facebook, min trofaste. Alltid klar for betroelser.  Jeg er aldri alene.

Mannen min får verken med seg når jeg trenger nye løpesko eller når det er på tide og ta en rask spasertur. Jeg tror ikke han vet at jeg praktiserer yoga og heller ikke vet han hvor mange oppvåkninger jeg hadde i natt heller.

Automatisering, heftig bruk av sensorer, solcellepaneler, energiteknologi har skutt i været. Akk, teknologien gjør så mye, kunstig intelligens. Hvor skal dette ende?  Hjulet går fort, teknologien bidrar til det utenkelige. Jeg husker vi tegnet hva vi spiste i fremtiden på barneskolen, vi tegnet tabletter.  Genetisk modifisert. Nå er dette nærmere enn noen gang, dette krever minimalt med ressurer og kan fø verden sies det. Vi snakkes om ti år, vi får se det hele an.

Velkommen 2018 dette er året jeg vil omfavne teknologien enda mer, teknologien er vår venn. den handler tross alt om oss,  om kroppen vår. Hvor godt kjenner dataen oss egentlig? De store selskapene leser oss, og leverer tjenester jeg trenger, dette får Facebook. På tross av dette håper jeg det er en  myte at Facebook kjenner meg bedre enn mannen min

Gud! La det sitte en klok kvinne ved rattet. La meg hoppe av for en stakket stund, det er nå vi må ta frem en god bok, og dele tankene våre og reflektere.  sammen, du og jeg, her – og ikke via skype eller via WR briller.

Kom, setter på tevannet, jeg!

photo-1486123820439-1a74aeb502cf.jpg

Foto: Unsplash

 

 

Publisert av Litteratur for alle

Vi holder leselederkurs etter metoden Shared Reading og kurs i kreativ- og helsefremmende skriving. Foredragsholder; om forfattere, bøker og litteraturens nytteverdi.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: