Et eget rom

a-room-of-ones-ownet eget rom

Essayet A room of ones own/Et eget rom ble først publisert 24 oktober 1929. Essayet var basert på en rekke forelesninger ved Cambridge University i oktober 1928. Essayet er generelt sett på som en feministisk tekst og er angitt i argumentene for både bokstavelig og figurativt plass til kvinnelige forfattere innenfor en litterær tradisjon dominert av menn. Virginia Woolf var en av de mest innovative og eksperimentelle engelske forfattere av sin tid. Kjent for sin bevissthetsstrøm,  Stream of consciousness. Den frie strøm av tanker og forestillinger, assosiasjoner, inntrykk og følelser som til stadighet passerer gjennom et menneskes bevissthet. (Uttrykket ble brukt av William James i Principles of Psychology (1890). Virginia Woolf tar sikte på å gi leserne inntrykk av å være inne i karakterens sinn – et indre syn som belyser plott og motivasjon i romanen.

Det er altså dette essayet Et eget rom, som er inspirasjonskilden til lokalet i Kongensgate 37 «Et eget rom», som nå er navnet på lokalet jeg flytter inn i 15. mai sammen med to dyktige og inspirerende utøvere i hver sin sjanger. Camilla er yogainstruktør og Liselotte er forfatter og manuskonsulent. Sammen skal vi skape og fylle dette rommet med tekst, ord og yoga. Musikk i mine ører.  Jeg fortsetter med litteraturformidling, foredrag, Lesegrupper og Shared Reading,  og vil også samarbeide med Liselotte Steinwender og utvikle nye konsepter som f. eks skrivekurs for eldre og demente. Et kurs på Aker sykehus som bar tittelen «Bare skriv» ga inspirasjon til nettopp dette. Bekkelaget sykehjem i Oslo har hatt mye glede av dette, og vi håper å kunne tilføre dette til eldre i Vestfold. Vi har selvfølgelig en jobb å gjøre her, men nå begynner planene, og fremdriftsplan for høsten og neste vår skal legges i tiden fremover. Kan også fortelle at jeg nylig var på Akershus fylkesbibliotek inspirasjonsseminar og holdt innlegg, og har et par nye bookinger for høsten. Det gledes! Det jobbes!

Publisert av Litteratur for alle

Vi holder leselederkurs etter metoden Shared Reading og kurs i kreativ- og helsefremmende skriving. Foredragsholder; om forfattere, bøker og litteraturens nytteverdi.

2 kommentarer om “Et eget rom

  1. Tilbaketråkk: Skrivegrupper

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: