Planlegger høsten 2018

cropped-am

Til høsten skjer det mye bra, med blant annet oppstart av lesegrupper og skrivekurs for eldre og demente (mer om dette senere), og kanskje blir det noen foredrag også. Jeg er ledig tid for oppdrag i september og november.

Kanskje kan jeg komme til et bibliotek eller en annen fin møteplass  nær deg?

Jeg tilbyr følgende foredrag, varighet fra 30 – 60 min:

Foredragene passer for bibliotek og andre gode møteplasser,  og jeg har fin erfaring med å bruke dem som undervisningssupplement ( innen helsefag).

Ps Siden foredragene kan tilpasses, og kan vri og vendes på – passer de i grunnen for alle. 

Ferdig pakka:  Her tilbys en 60 minutters litterær gavepakke. Denne pakken  tar for seg fire ulike tematikker i kategorien det litt vanskelige livet, og de litt vanskelige følelsene. Romanene er håndplukket av  Linn Steier og meg selv.

Bonus: På bakgrunn av forarbeidet vårt som består av en mengde bøker i de ulike temaene,  vil vi sitte igjen med gode litteraturlister, i fire ulike temaer. Disse litteraturlistene tilbyr vi sammen med foredraget!

Dette foredraget er spesielt godt egnet for bibliotek, fordi på kjøpet, følger det med fire litteraturlister med godt gjennomarbeidet lesestoff .  Dette er et utmerket utgangspunkt for gode utstillinger med bokanbefalinger til glede og innsikt  for lånere og ansatte. 

(Linn Steier har en usannsynlig stor lesekapasitet. Hun er manuskonsulent for ulike forlag og jobber på Norli i Sandefjord).

Om litteratur: Dette foredraget tar for seg viktigheten av litteraturen.  Hvilken betydning har litteratur for menneskene, hva er det som skjer i, og med oss når vi leser litteratur? Jeg trekker frem ulik litteratur og leser høyt fra utvalgte tekster.   Varighet 45 minutter. Foredraget passer for alle

Et portrett av Cora Sandel: Foredraget tar for seg livet til Cora Sandel (Sara Ceciliea Gørvell Fabricius) og avsluttes med en Albertemonolog. Albertemonologen er en presentasjon av Cora Sandel`s trilogi om Alberte, som fremdeles er like aktuell gjennom de store spørsmålene hun stiller.  Cora Sandel f.  20.12.1880 – 3.4.197 Varighet: 45 min

Et portrett av Tove Ditlefsen: Foredraget tar for seg livet til Tove Ditlevsen og hennes forfatterskap. Tove Ditlevsen f. 14.12.1917 – 7.3.1976.

I medvind og motbør med Erik Bye:  Sammen med  Gokstad kystlags kor «Nordre Skur og Ballast» formidles Erik Bye`s liv i ord og toner. Erik Bye ruver som en kjempe i vår bevissthet. Han var poeten, forfatteren og visesangeren som lærte oss kunsten å leve. Dette foredraget krever at det er plass til et kor.  Erik Bye f. 1.3.1926 – 13.10.2004. Varighet 60 min.

I medvind og motbør med Erik Bye: Erik Bye ruver som en kjempe i vår bevissthet. Han var poeten, forfatteren og visesangeren som lærte oss kunsten å leve. Erik Bye f. 1.3.1926 – 13.10.2004. Varighet 45 min. 

«Dagen i morgen skal bli vår beste dag»

Lyrikk til morgenkaffen: Dette er en kort sekvens på 20  – 30 minutter.Her leser jeg lyrikk og kortere tekster. Tekstene er tenkt som en god overgang mellom natt og dag, og er valgt med tanke på å løfte deg gjennom dagen. Diktene nytes best sammen med en kopp kaffe, og gjerne i følge med May Haraldsen

Lunsjlyrikk: Dette er en kort sekvens på 20 – 30 minutter. Jeg leser lyrikk og kortere tekster. Tekstene er tenkt som et avbrekk på dagen, et pusterom. Diktene nytes utmerket sammen med matpakken, og gjerne i følge med May Haraldsen.

Foredrag fra 3.500 –  4. 400

Ta kontakt med meg her: kirstenmuhle@hotmail.com/tlf 93 22 30 40

Publisert av Litteratur for alle

Vi holder leselederkurs etter metoden Shared Reading og kurs i kreativ- og helsefremmende skriving. Foredragsholder; om forfattere, bøker og litteraturens nytteverdi.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: