Litterære pusterom – Shared Reading for større livskvalitet

IMG_6108
Fornøyd gjeng etter å ha fullført  leselederkurset i Steinkjer. Litterære pusterom – Shared Reading for større livskvalitet

Bildene er fra helgekurset  LITTERÆRE PUSTEROM – SHARED READING FOR STØRRE LIVSKVALITET (fra fredag til søndag (27. september – 29. september). 

Prosjektet «Litterære pusterom for større livskvalitet» er i gang, og vi kan invitere til dette kurset for å bli leseleder. Kurset er på 18 timer fordelt over tre dager, kl 10 – 17 alle dager. Kun 12 plasser.

I løpet av kurset vil du blant annet lære om:

Hva som kjennetegner Shared Reading-metoden, og bakgrunnen for metoden.

Valg og forberedelse av tekst

Høytlesningen, funksjon og teknikker

Hvordan bli bevisst rollen din som leseleder

Hvordan komme i gang med grupper

Om prosjektet «Litterære pusterom – Shared Reading for større livskvalitet» og om oppfølging etter kurset.

Du kommer til å få oppleve Shared Reading i praksis og gjøre øvelser og oppgaver som forbereder deg på rollen som lesegleder.

Hva er Shared Reading 

Shared Reading er høytlesning av litteratur i en gruppe, etterfulgt av samtale som ledes av gruppeleder. Shared Reading er en litterær, personlig og sosial opplevelse. Det handler om gleden ved å lese, og gleden ved å dele opplevelsen av en tekst i fellesskap.

Kurset

Kurset er for alle som har en kjærlighet til litteratur og er opptatt av menneskers vekst. Kurset er åpent for bibliotekarer, litteraturinteressert helsepersonell og frivillige som har avtale om å lese på institusjoner.

Vi ønsker å rekruttere kursdeltakere som vil holde Shared Reading lesegrupper etter kurset, som sertifiserte leseledere.

Metoden

Metoden ble først utviklet i England av The reader organisation.

Leserne er den norske søsterorganisasjonen til The Reader i England og Læseforeningen i Danmark. Organisasjonen jobber for å spre Shared Reading i Norge og er en viktig samarbeidspartner i prosjektet.

Sparebankestiftelsen SMN har støttet prosjektet med tre millioner kroner. Møre og Romsdal (1. november – 3. november) og Trønderlag (15. november – 17. november) står for tur!

Meld din interesse/ta kontakt med : Kariho@tronderlagfylke.no 

Kirsten Muhle og Kari Hortman kursholdere Shared Reading
Kirsten Muhle og Kari Hortman etter leselederkurs. Litterære pusterom – Shared Reading for større livskvalitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publisert av Litteratur for alle

Vi holder leselederkurs etter metoden Shared Reading og kurs i kreativ- og helsefremmende skriving. Foredragsholder; om forfattere, bøker og litteraturens nytteverdi.

En tanke om “Litterære pusterom – Shared Reading for større livskvalitet

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: