Vet du hva Shared Reading er?

Jeg stilte spørsmålet på  Facebook og Instagram.

Flere svarte nei; så her kommer svaret:

Hvordan fungerer det?

Aller først: Lesegruppene er åpen for alle. En gruppe mennesker, en av dem en kurset leserleder i Shared Reading metoden, leser fra en god roman, novelle eller dikt høyt.

Vi stopper opp og snakker om det vi har lest underveis. Deltakerne må ikke lese høyt eller snakke – det er greit å bare lytte. Tanken er å skape et rom der folk føler at de har det bra.

Å lese litteraturen høyt, betyr at alle er involvert i en umiddelbar leseopplevelse. Deltakerene kan være personlig, dele følelser, tanker og minner som assosieres av lesningen. Vi deler vår umiddelbare opplevelse av teksten.

Felles rom

Alle opplever teksten på sin egen måte, og litteraturen gir et felles rom som kan hjelpe oss til å forstå oss selv, og andre, bedre.

Denne form for lesing hjelper oss med å forstå våre individuelle og våre forenlige indre liv, rundt det samme bordet, samtidig.

Siste lesegrupper før sommerferien på Zoom og Litterær salong

I en periode nå, under Covid19 har lesegruppene funnet sted på nett. Siste treff før sommerferien på nett vil være torsdag 18. juni kl 12 på Zoom, og fysisk møte (litterær salong)vil være 25.juni kl 12. Oppstart med nye lesegrupper vil skje torsdag 20. august kl 12.

Oppdateringer vil komme på Facebook.

Vil du lese mer om Shared Reading;

 

 

Bildene er fra «Litterær salong». Stort engasjement under Shared Reading lesegruppe.

 

Vil du lese mer om Shared Reading;

Litterær Salong

Shared Reading – vi leser «Månen» av Ruth Lillegraven

Hva er Shared Reading?

https://forskning.no/boker/kan-en-bok-endre-livet-ditt/1695671

 

Publisert av Litteratur for alle

Vi holder leselederkurs etter metoden Shared Reading og kurs i kreativ- og helsefremmende skriving. Foredragsholder; om forfattere, bøker og litteraturens nytteverdi.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: