Om meg

Ønsker du en foredragsholder eller å ta del i meningsfulle litterære arrangementer?

 

Da har du kommet til riktig sted!

Jeg heter Kirsten Muhle, jeg holder på med det jeg liker aller best. Jeg inviterer og leder litterære arrangementer. Jeg drifter Instagram og Facebook siden Litteratur for alle, med hjelp av Anne-Helene Ose-Johansen som deler solide bokanbefalinger hver fredag. Bøkene finner hun i hyllene på biblioteket i Stokke, og er ikke sponset av forlag.

Jeg holder Shared Reading grupper (Lesegrupper der vi leser teksten høyt og deler vår umiddelbare opplevelse), kreative skrivegrupper og lyrikkarrangement i Sandefjord, og for tiden skrivekurs for eldre  på Nygård sykehjem – Støttet av Anders Jahre Humanitære stiftelse.

Jeg tar oppdrag der jeg holder foredrag med utgangspunkt i litteratur, og jeg holder leselederkurs (Shared Reading)  for Trønderlag Fylkesbibliotek.

Det er mye inspirasjon og glede ved å samles om litteratur
Litteratur er en ypperlig inngangsport til de fineste samtalene. Det er plass til latter, og det er plass til alvor. Foto: Anette Asbjørnrød

 

Bakgrunn

Jeg er utdannet homeopat ved Norsk Akademi for Naturmedisin 2000-2005, og jobbet senere på Majorstuen Osteopatiklinikk og i tillegg med undervisning i helsefag som sykdomslære, psykologi, anatomi og fysiologi. I de siste årene har jeg vært gjesteforeleser ved Høyskolen i Buskerud og Vestfold.

Sandefjord

I 2009 flyttet jeg til Sandefjord, og startet opp med forfatterintervjuer og litteraturarrangementer på et kultursted/Cordelias Hus, litteraturfestivaler og biblioteker.  I 2012 ble jeg  ansatt som arrangementsansvarlig og litteraturformidler ved Sandefjord bibliotek, hvor jeg holdt til fram til mars 2018. Jeg jobbet med større prosjekter som Litteraturhus Vestfold og Prosjekt Pusterommet – et samarbeidsprosjekt mellom bibliotek og folkehelse. I perioder hadde jeg også ansvar for den visuelle litteraturformidlingen i tillegg til å være med å utforme litterære arrangementer.

Jeg elsker å igangsette og er full av ideer så fikk muligheten til å starte opp med  ulike formidlingsarrangementer som «Litterært julebord», «May og meg – morgenlyrikk» og delaktig i utformingen og gjennomføringen av debattserien «Debatt & Mingling».

Jeg er en allsidig, aktiv og velorientert leser både av klassiske og moderne tekster.

Les dikt!

Sammen med tidligere kollega May Haraldsen har jeg organisert og holdt flere diktarrangementer, og i dag har vi arrangementet «Les dikt!» sammen, hvor vi nærleser en håndfull dikt av kjente og mindre kjente lyrikere.

Engasjement

Videre kan jeg fortelle at jeg er ambassadør for Verdensdagen for psykisk helse (brenner spesielt for at litteratur har en helsefremmende effekt).  Jeg er  styremedlem i Fjorden Sanitetsforening, hvor jeg oktober 2019 starter opp med Shared Reading som en del av vårt forebyggende arbeid innen psykisk helse.

Shared Reading

Våren 2017 leseguidekurs i Danmark, og har siden da driftet lesegrupper etter Shared Reading metoden. Sommer/høst 2019 leselederkurs hos Reader Organisation. Høst 2019/vinter 2020 holder lederkurs i Shared Reading sammen med Kari Hortman for Trønderlag Fylkesbibliotek. Shared Reading er en form for lesegruppe der vi leser teksten og opplever den sammen.

Denne metoden er utbredt i flere land, spesielt Liverpool/England, men spres nå i Norge til skoler, bibliotek og andre som jobber med mennesker.

Foredrag

Foredrag som tar utgangspunkt i litteratur

 

 

TA KONTAKT MED MEG HER:

 

 

 

Mine foredrag

0 comments on “Om meg

Legg att eit svar